Chakra's

 

 

 

 

       

 

CHAKRA’S


Wist je dat kleuren kunnen veranderen of zeggen hoe je je voelt?
Op je lichaam zitten 7 plekjes waar energie door naar binnen komt.
Chakra’s heten die plekjes. Je kunt het een beetje vergelijken met de benzinetank van een auto.
Een auto heeft benzine nodig om te kunnen rijden en jij hebt ook energie nodig om te leven en je fijn te kunnen voelen.

 

Die chakra’s zorgen allemaal voor een ander stukje van je lichaam en je gevoel.
Energie trilt. Kijk maar eens op een warme dag naar de weg, dan zie je een soort golfbeweging vlak boven de grond. Dat is de warmte van de zon en de aarde die warmte is ook energie. En kleuren, die hebben ook allemaal hun eigen energie.  Ze golven allemaal op hun eigen manier. Die verschillende soorten golven passen weer bij de golven van de chakra’s. Ze zitten op dezelfde trillingsfrequentie heet dat met een moeilijk woord.
Z
o kun je eigenlijk zelf een beetje je lichaamsauto bijtanken. Met super, of diesel of gas, oh nee met oranje, blauw, geel of groen.

Kijk maar eens welke kleuren wat voor je kunnen doen.

ROOD
Rood is je stuit chakra
Van rood word je warm en rustig en groei je goed. Rood is de kleur van de levensenergie en lekker fit bezig zijn. Met veel rood om je heen voel je je goed over jezelf. Zelfvertrouwen heet dat. Het maakt je dapper. Maar pas op als je snel boos bent, want het is ook een kleur die boos kan maken en agressief.

 

ORANJE

Oranje is je heilig been of buik chakra
Oranje is een warme kleur die zorgt dat je minder snel bang bent. Het zorgt ook dat je lichaam goed kan vechten tegen ziektes. Als je oranje draagt, bijvoorbeeld een oranje edelsteen, kunnen ruzies met anderen sneller opgelost worden omdat je er eerlijk tegenaan kijkt.

 

GEEL

Geel is je zonnevlecht chakra
Zon, maan, licht en hoop. Daar is geel de kleur van. Je zenuwen worden rustig van geel en het zorgt dat je goed kan nadenken over iets waar je verdrietig om bent. Daardoor kun je dat verdriet beter verwerken. Geel staat ook voor plezier, vrolijkheid, vreugde.

 

GROEN

Groen is je hart chakra , maar sommige mensen zien hem niet in groen maar in roze. 
Groen is de kleur van vrede, liefde en de natuur. Van groen word je rustig en kalm De liefde die bij groen hoort komt uit je hart. Want soms denk je dat je iemand lief vindt, en dat is niet liefde uit je hart maar uit je denken, verstand.

 

BLAUW

Blauw is je keel chakra
Koel en rustig is blauw. Het is de kleur van de rust en vrede en contact met andere mensen. Want uit je keel komt geluid dat is noemen we praten en blauw staat voor praten. Blauw zorgt dat wat je denkt en voelt goed bij elkaar passen en dat je dat ook zegt

 
INDIGO

Indigo of paars is je voorhoofdchakra ook wel derde oog genoemd Derde oog? We hebben 2 om naar buiten te kijken dat zijn oogjes die de dingen om ons heen zien. Maar er is nog 1 die noemen we derde oog je ziet hem niet, net als de andere chakra’s die zie je ook niet. Met dit oog kijk je niet wat erom je heen gebeurd maar wat er in jou gebeurd indigo helpt je om naar binnen te kijken

 
WIT

Wit is je kruin chakra of sommige mensen zeggen dat het violet of goud is.
Wit is eigenlijk alle kleuren bij elkaar en werkt dan ook voor alles in je lichaam en je geest.

Als de benzine, gas of diesel van een auto bijna op is dan loopt die niet meer zo goed. Dat is ook met deze kleuren zo en je chakra’s

Als 1 van deze chakra’s niet zo goed meer werkt, dan moet er bij getankt worden.Dat kan je dus met kleuren doen. Door bv een tekening te maken met kleuren. Of een rode of groene trui te dragen.
Je kunt ook een edelsteen of iets anders nemen van die kleur en die bij je gaan dragen.
Maar hoe weet je nu of iets niet zo goed meer werkt? Of er bij getankt moet worden.

Nou bijvoorbeeld, stel je wilt iets graag vertellen maar je durft niet. Vertellen is praten toch?
En waar praten we mee? Juist met onze mond en het geluid uit onze mond word gemaakt door onze keel en daar zit een chakra Dat is de keel chakra en die is blauw. Dus als je iets vertellen wilt en je durft niet, welke kleur neem je dan?

Helemaal goed dat is blauw.

En als je nu denkt dat niemand je lief meer vindt en je vind je zelf niet zo lief meer. Welke kleur nemen we dan? Groen is de kleur van de hartchakra en iemand lief vinden of het nu iemand anders is of jezelf doen we met onze hart toch? Dus dan nemen we groen.

En zo kun je voor je zelf uitzoeken welke kleur wanneer moet.